Verhuisplanning

Hoe verpak je een spiegel voor verhuizing

Pack Mirror For Move

Hoe verpak je een spiegel voor verhuizing

Een spiegel inpakken voor verhuizing is vaak één van de moeilijkste dingen wanneer je verhuist. Ze zijn zwaar, groot en uiterst delicaat. Weten hoe je een spiegel moet verplaatsen is echter niet zo moeilijk als het lijkt. Er zijn eenvoudige stappen die je kunt volgen om je spiegel te vervoeren en in te pakken.

Stap 1: je spiegel voorbereiden

De eerste stap is om 2 stukken karton in afmetingen te knippen en ze aan de achterkant en voorkant van de spiegel te bevestigen. Daarna kun je de spiegel op een groot stuk pakpapier leggen. Bedek de spiegel volledig met het pakpapier alsof je de spiegel als een cadeautje inpakt. Wikkel het hele object in een veiligheidsdeken van noppenfolie. Zorg ervoor dat elke vierkante centimeter volledig bedekt is. Nadat je de spiegel naar wens hebt ingepakt, pak je het pakpapier en verfrommel je het om een laag vulling op de bodem van de spiegeldoos aan te brengen. Schuif de ingepakte spiegel vervolgens voorzichtig in de lijst, en vul de lege ruimtes op met verfrommeld pakpapier. Zorg ervoor dat er geen ruimtes zijn die niet zijn opgevuld, want daardoor kan de spiegel tijdens het reizen verschuiven en breken. Wanneer je tevreden bent met de grootte van de doos, kun je deze dichtplakken. Til het op, en schud dan voorzichtig met de doos om te controleren of er iets verschuift. In het geval dat dit het geval is, open dan de doos en voeg vervolgens opvulling toe.

Stap 2: de spiegel verplaatsen

Wanneer je de te verhuizen spiegel inpakt, kies een veilige plaats om hem op te stellen. Veel verhuisdeskundigen raden de keukentafel aan, omdat die makkelijker is met een hoger oppervlak. Als je kinderen hebt en bang bent dat tegen de spiegel wordt aangelopen, kun je overwegen het naar een afgesloten kamer te verplaatsen, zoals de slaapkamer. Voordat je de spiegel inpakt, pak je wat schilderstape en breng je de grote “X” aan op het hele oppervlakte van de spiegel, vanaf de hoek. Je kunt ook een omtrek maken van de voorkant van de spiegel. Tape geplaatst over de voorkant van de spiegel zal helpen bij het op zijn plaats houden van gebroken stukken in het geval dat de spiegel is beschadigd tijdens het reizen. Als de spiegel scherpe randen van 90 graden heeft, moet je wat karton nemen en hoekbeschermers maken om te voorkomen dat ze beschadigd raken.

Stap 3: label de spiegel

Welke verpakkingsmethode je ook kiest om de spiegel in te pakken, zorg ervoor dat je de spiegel labelt. Het woord “BREEKBAAR” moet in een groot lettertype aan beide uiteinden van de spiegel staan, zodat het artikel extra aandacht krijgt.

Stap 4: beveilig de hoeken

Wanneer de spiegel in lijsten is geplaatst, hoef je geen actie te ondernemen om de hoeken te beschermen. Als de spiegel echter geen lijsten heeft, is het raadzaam om kartonnen of rubberen hoekbeschermers te kopen bij een lijstenwinkel of een professioneel verhuisbedrijf. Je kunt een snede maken en deze vervolgens met tape aan elkaar plakken, zodat de hoeken van het glas 90 graden zijn.

Stap 5: bedenk een ruimte om in te pakken

Voordat je begint te leren hoe je spiegels moet inpakken en vervoeren, is de eerste stap het creëren van een geschikte inpakruimte. Zet een tafel met voldoende afmetingen neer, zoals die in je woonkamer of eetkamer. Leg een zware deken (of meerdere kleinere) over de tafel om als kussen te dienen voor het inpakken. Vervolgens kun je de stapel bruin, dik papier bovenop de tafel leggen. De plaats die je hebt gecreëerd zal het inpakproces versnellen en alles veilig houden. Zodra je de spiegel volledig hebt ingepakt, kun je die plaats gebruiken om andere breekbare huishoudelijke voorwerpen op te bergen, zoals grote fotolijsten, borden, glazen en meer.

Stap 6: de spiegel correct inladen

Leg de spiegel niet op de grond tijdens het laden van de vrachtwagen. Plaats hem in plaats daarvan tussen de dozen om hem op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat de dozen niet te dicht bij elkaar staan, zodat ze de spiegel tijdens het rijden niet raken, waardoor deze zou kunnen breken.

Stap 7: gebruik piepschuim en schuimrubberen vellen

Schuim is een zeer effectief materiaal om spiegels in te pakken. Gebruik voor de voor- en achterkant van de spiegel vellen piepschuim van 14 inch dikte of kussenschuim. Leg uw op maat gesneden stukken karton op het schuim en zet ze vast met verpakkingstape.

Stap 8: plaats de spiegel in de verpakkingsdoos

Het is nu tijd om de beschermde spiegel in de verpakkingsdoos voor spiegels te plaatsen. Plaats de ingepakte spiegel in de halve spiegeldoos. Pas vervolgens de zijkanten aan zodat ze goed aansluiten op de lijst van de spiegel. Voeg indien nodig opvulmateriaal zoals noppenfolie of licht gewatteerd pakpapier toe om eventuele gaten op te vullen. Vervolgens kun je één of twee stukjes tape gebruiken om het eerste gedeelte van de uiteindelijke bundel af te sluiten. Gebruik geen verpakkingspinda’s als opvulling, omdat die kunnen verschuiven en stukken van het artikel kunnen blootleggen omdat ze breekbaar zijn. Ze zijn zeer geschikt om andere breekbare voorwerpen te beschermen, bijvoorbeeld bij het inpakken van een te verhuizen voorwerp als een kroonluchter. Plaats het tweede, met noppenfolie omwikkelde maar niet dichtgeplakte deel vanaf de bovenkant. De twee stukken moeten in het midden worden samengevoegd. Indien nodig kun je ook opvulmateriaal toevoegen.

Conclusie

Verhuizen naar een andere locatie is altijd leuk, maar het probleem is wanneer je alles moet meenemen, inclusief breekbare voorwerpen zoals spiegels. Voordat je de spiegel inpakt, maak je gebruik van verpakkingstape en teken je een grote “X” over de spiegel. Als je een fout maakt, kan de hele spiegel gemakkelijk uit elkaar vallen. Maar als je je denkvermogen gebruikt en de spiegel zorgvuldig verpakt op een veilige manier voor transport en verzending, zul je de spiegel zonder problemen kunnen verzenden. Als je van plan bent om binnenkort naar een andere locatie te verhuizen of een online winkel runt die spiegels verkoopt, zal dit artikel je helpen beslissen over de meest efficiënte methode om een enorme spiegel door de stad te vervoeren. Kies de juiste dienst om je te helpen met je verhuizing. Je huishouden kan lijken op een taak die uitdagender is dan andere taken. Als je deze vragen om te stellen aan verhuisbedrijven hebt gelezen, sta je te popelen om verhuizers te vinden die professioneel zijn om je verhuizing gemakkelijker te maken. Is het tijd om te beginnen? Wij zijn een professionele verhuisservice en kunnen je op het juiste spoor zetten. Ontvang een gratis online offerte voor verhuizen. Heb je vragen? Ook daar zijn we voor. Dus we neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *