Verhuisplanning

Hoe Zwaar Is Te Zwaar Voor Verhuizers?

Hoe Zwaar Is Te Zwaar Voor Verhuizers?

Het verhuizen van je kostbare bezittingen kan een ontmoedigende taak zijn. Dingen moeten met zorg en aandacht worden ingepakt. Je wil je niet op het laatste moment haasten en de dozen onzorgvuldig inpakken, wat zeker het eind van je goederen kan betekenen. Je moet dus goed en slim nadenken voordat je verhuist.

Wat er meestal gebeurt is dat mensen een paar dozen kopen zonder zelfs maar na te denken over de items die ze moeten verhuizen. Uiteindelijk proberen ze alles en iedereen in die paar dozen te proppen om ze volledig te vullen. Je waardevolle spullen kunnen dan beschadigd raken. En als de verhuisdoos te zwaar is, wordt het helemaal moeilijk om ze van de ene plaats naar de andere te verplaatsen.

Daarom hebben we in dit artikel enkele essentiële elementen besproken om je te helpen bepalen hoe zwaar een verhuisdoos mag zijn. Dus laten we beginnen.

Hoe zwaar moet een verhuisdoos zijn?

Idealiter weegt een verhuisdoos niet meer dan 18-22,5 kilo, ongeacht de grootte. Als de spullen erin meer dan 22,5 kilo wegen, kan de kartonnen doos de slijtage van het verhuizen niet aan. Hij houdt het dan niet lang vol en zal snel scheuren.

Bovendien, als de verhuisdoos te zwaar is, zal het moeilijk zijn om hem door een persoon te verplaatsen. Een hand of twee zou nodig zijn om het naar de vrachtwagen te tillen.

Een professionele tip zou zijn om het gewicht van een verhuisdoos onder de 22,5 kilo te houden, zodat deze gemakkelijk en zonder schade kan worden verplaatst.

Het maximale gewicht dat een verhuisdoos efficiënt kan houden, hangt echter af van de grootte van de doos.

De verhuisdozen variëren in grootte en afmetingen en het is noodzakelijk om de basis te kennen alvorens ze in te pakken:

42-56 liter verhuisdozen

De kleinste verhuisdozen zijn maximaal 56 liter groot. Ze worden gewoonlijk “boekendozen” genoemd. Deze dozen zijn ideaal voor het vullen van kleine voorwerpen zoals boeken, lijsten, keukengerei, kleine apparaten, kleine persoonlijke bezittingen en andere keukenartikelen.

Dergelijke dozen kunnen tot 29 kilo dragen, maar je moet het gewicht op een ideale 22,5 kilo houden om schade te voorkomen.

85-127 liter verhuisdozen

De medium dozen variëren van 85 tot 127 liter. Dit zijn de meest gebruikte verhuisdozen. Ze zijn het meest geschikt voor grotere maar lichtere voorwerpen zoals: speelgoed, handdoeken, potten en pannen, kleding, beddengoed, kleine elektronica en andere huiselijke spullen.

Hoewel ze groter zijn, moet het maximumgewicht van deze middelgrote verhuisdozen ook onder de 22,5 kilo blijven.

170 liter verhuisdozen

Dit zijn de grootste verhuisdozen in formaat die het best geschikt zijn voor omvangrijkere goederen zoals: kussens, dekens, kussens en lakens, kunstwerken en andere huisdecors. Keukenapparatuur en sportuitrusting die niet te zwaar zijn, kunnen ook in dit formaat verhuisdozen worden vervoerd.

Het is echter raadzaam om vlakkere voorwerpen zoals kussens en dekens op de bodem van de doos te leggen om de kartonnen voering te ondersteunen in plaats van de voorwerpen eerst op te bergen, waardoor er leegte tussen zit. Vergeet bovendien niet het gewicht op een ideale maat te houden.

Schotelverpakkingen

Naast al deze maten zijn de schotelverpakkingen een andere variant van deze verhuisdozen die dubbel zo dik zijn als een gewone kartonnen doos. En daardoor kan deze doos tot 54,5 kilo. per doos dragen. Ze kunnen dus worden gebruikt om wat zwaardere voorwerpen zoals borden en zware elektronische apparaten te verhuizen.

Werk slim, niet hard

Verhuizen is beslist een vermoeiende klus, maar het kan gemakkelijker worden gemaakt door slim te werk te gaan. Je moet de basis kennen voordat je fysiek gaat inpakken. Deze richtlijnen zullen je helpen jouw spullen in te pakken als een professional. Houd rekening met de maattabel van de verschillende verhuisdozen en het maximale gewicht dat ze kunnen dragen voordat je inpakt als een amateur en spijt krijgt dat je jouw kostbare bezittingen verliest.

En koop deze verhuisdozen liever bij een verhuisbedrijf dan dat je kiest voor een lokale bouwmarkt. Ze zijn duurzaam en zullen de voorwerpen beschermen tegen schade.

Uiteindelijk!

Nu je weet hoe zwaar een verhuisdoos moet wegen, welke dozen je moet kiezen en hoe je jouw spullen veilig kunt bewaren tijdens de verhuizing, moet je jouw spullen inpakken volgens de gegeven instructies om te voorkomen dat je jouw waardevolle spullen verliest.

De beste optie is echter het inhuren van een professioneel verhuisteam om je spullen veilig in te pakken en te verhuizen in plaats van het zelf te doen. De ervaren en professionele medewerkers van Professional Moving Company kunnen deze taak voor je uitvoeren. Kies ons en maak je geen zorgen meer over het verhuisproces, want je waardevolle spullen zijn in veilige handen.

Je moet het emotionele gewicht van het verhuizen dragen, laat ons alleen het fysieke werk doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *