Verhuisplanning

Tips Voor Het Verhuizen Van Je Restaurant Naar Een Nieuwe Locatie

Tips Voor Het Verhuizen Van Je Restaurant Naar Een Nieuwe Locatie

Ben je van plan je restaurant te verhuizen? Hier zijn een paar dingen die je moet overwegen voordat je de verhuizing doorvoert.

Een restaurant verhuizen is een grote stap vooruit. Er kunnen meerdere redenen zijn om een restaurant te verhuizen, maar uiteindelijk gaat het allemaal om het bedrijf. Iedereen wenst dat zijn bedrijf floreert en het veranderen van de locatie van je restaurant brengt het vooruitzicht van hogere inkomsten met zich mee. Het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment is echter essentieel voor succes.

Wat de redenen ook zijn, het verplaatsen van een bedrijf is geen makkie. Een restaurant verhuizen vergt veel denkwerk en organisatie om het succes ervan te verzekeren. Een nieuwe locatie geeft je een mooie kans om nieuwe klanten aan te trekken, maar het is net zo belangrijk om de vaste klanten op een nieuwe locatie terug te laten komen voor meer. Er zijn veel andere factoren die moeten worden overwogen voordat je jouw restaurant verplaatst naar een nieuwe locatie.

Ik heb enkele van deze belangrijke zaken opgesomd die je in gedachten moet houden bij het verhuizen van een restaurant. Enkele tips voor het verhuizen van je restaurant naar een nieuwe locatie zijn:

De juiste locatie vinden

Eerst komt de juiste keuze voor de locatie. Er kunnen verschillende redenen zijn om van locatie te veranderen. De vorige plek was niet gemakkelijk toegankelijk voor klanten, het was geen druk bezocht gebied, was niet dichtbevolkt genoeg, of je wil gewoon een upgrade naar een betere plek met meer parkeergelegenheid en zichtbaarheid. Wat de reden ook is, de nieuwe locatie moet aan al deze eisen voldoen die de oude locaties niet konden vervullen.

En om daar zeker van te zijn, moet je alle mogelijke locaties grondig bekijken voordat je de uiteindelijke beslissing neemt. De belangrijkste factor is echter de bevolking van het gebied. Als de plaats sterk bevolkt is, krijg je waarschijnlijk meer klanten dan normaal. Een ander belangrijk element dat veel bezoekers trekt is de toegankelijkheid en zichtbaarheid van het restaurant, dus houd dat ook in gedachten.

Ten slotte wil je niet te ver van je oorspronkelijke locatie verhuizen, anders verlies je misschien je huidige vaste klanten. En dat brengt me op het tweede belangrijke punt.

Laat het klanten weten

Het volgende belangrijke punt is om zowel de nieuwe als de oude klanten te informeren over de verhuizing. Je kunt hen gretig laten wachten op de opening via je sociale media, officiële website en andere verschillende marketingstrategieën. Je kunt foto’s plaatsen, een video maken van het verhuisproces en deze uploaden op sociale media om de gemeenschap betrokken te houden. Je kunt ook flyers afdrukken en verspreiden om de openingsdatum aan te kondigen.

Vergeet echter niet om tijdens het proces om nieuwe klanten te werven ook de vaste klanten te informeren. Je kunt ze persoonlijk uitnodigen voor het openingsevenement, zodat ze blijven terugkomen naar de nieuwe zaak. En dit brengt ons bij onze derde tip.

Organiseer een grote opening

Wanneer je iedereen uitvoerig hebt geïnformeerd is het tijd voor een nog grootsere opening. En niets trekt meer mensen aan dan het gratis eten. Je kunt een cocktailparty organiseren op een gezellige avond. Je kunt de mensen die dit evenement bijwonen gratis laten proeven van de heerlijke gerechten. Eenmaal kennisgemaakt met de smaken zullen ze zeker terugkomen voor meer als je het goed hebt gedaan.

Bovendien kun je ook gratis vouchers, coupons en andere speciale kortingen exclusief op dit evenement uitdelen om er een niet te missen evenement van te maken. Maar voordat je dit evenement organiseert, moet je een andere tip in gedachten houden.

Huur professionele verhuizers in

Wanneer je druk bezig bent met het leggen van contacten met je nieuwe en oude klanten en het organiseren van het evenement kun je een professioneel team inhuren om de verhuizing soepel en efficiënt te laten verlopen. Het beste advies bij het verhuizen van een restaurant is om het niet zelf te doen, maar altijd een verhuisteam in te huren. De waardevolle en kwetsbare interieurs van jouw restaurant zijn veilig in de handen van deze verhuizers.

Als je een professioneel bedrijf kiest, ben je ook verzekerd volgens de polis, zelfs als er iets onvoorzien gebeurt. Het is dus slim om een verhuisteam in te huren zodat je je minder zorgen hoeft te maken over het verplaatsen van spullen van de ene plaats naar de andere, zodat je je op andere belangrijke zaken kunt richten.

Upgrade je locatie

Last but not the least zou zijn om deze verhuizing aan te grijpen als een kans om je restaurant te upgraden. Ambiance van een eetgelegenheid is het belangrijkste element voor het bedrijf. Een restaurant verhuizen betekent dus niet alleen je spullen van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Het is een kans om de oude esthetiek een nieuwe touch te geven. Je kunt werken aan het thema, een nieuw kleurenschema en goed ingerichte interieurs om het meer uitnodigend te maken dan de vorige plek.

Het is echter niet aan te raden om je restaurant helemaal te veranderen. Blijf bij het eerdere thema van het eethuis en bedenk hoe je het op een nieuwere manier kunt verbeteren, zodat je huidige klanten nog steeds dezelfde sfeer voelen op deze nieuwe locatie.

Het restaurant verplaatsen naar een nieuwe locatie kan een zenuwslopende taak zijn, maar het geeft een gelijke kans op bloei van het bedrijf. Echter, het in de gaten houden van een aantal fundamentele factoren voordat je verhuist kan het allemaal mogelijk maken voor je. Wat de reden van jouw verhuizing ook is, een geplande en georganiseerde verhuizing van jouw restaurant brengt een aantal opwindende vooruitzichten met zich mee om een nieuwe groep klanten op een nieuwe locatie aan te trekken.

Maar verhuizen heeft ook gevolgen. Je kunt je huidige klanten verliezen of de verhuizing kan moeilijker blijken dan je dacht. Om het je gemakkelijker te maken heeft dit artikel dus alle belangrijke factoren opgesomd waarmee je rekening moet houden voordat je jouw restaurant verhuist.

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar bedrijf om jouw restaurant te verhuizen naar een nieuwe locatie, kan Professional Moving Company je helpen. Kies ons voor een zorgeloze verhuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *