Verhuisplanning

Welke voorwerpen niet door verhuizers kunnen worden vervoerd

Welke voorwerpen niet door verhuizers kunnen worden vervoerd

Wanneer je een professioneel verhuisbedrijf inhuurt, hoef je je geen zorgen te maken over het gedoe en de stress van een verhuizing. Of het nu gaat om een langeafstandsverhuizing of een lokale verhuizing, verhuizers weten hoe ze jouw spullen vakkundig moeten inpakken en beveiligen. Deze professionals zijn uitgerust met verhuiswagens en verpakkingsmateriaal, evenals de kracht en handigheid die nodig zijn om al die zware dozen te hanteren. Verhuisbedrijven kunnen je in feite geld en tijd besparen, vanaf het moment dat ze aankomen tot het moment dat ze de dozen afleveren. Verhuizers nemen zowat alles mee, van dozen met borden tot bankstellen. Bovendien nemen sommige verhuisbedrijven jouw auto mee. Sommige voorwerpen kunnen echter niet door verhuizers worden meegenomen. Het is logisch dat sommige spullen niet acceptabel zijn, zoals gevaarlijke materialen die brand kunnen veroorzaken in een verhuiswagen. Van sommige van deze items zou je dat echter niet verwachten. Dit zijn de items die niet kunnen worden verplaatst door verhuizers.

Persoonlijke voorwerpen en documenten

Persoonlijke voorwerpen en documenten die vertrouwelijke informatie of zeer persoonlijke informatie bevatten, moeten bij de eigenaar blijven, net als waardevolle en onvervangbare voorwerpen. Over het algemeen zijn dit zaken die vertrouwelijke informatie bevatten en zaken die wettelijk beschermd moeten worden, zoals financiële informatie en andere soorten informatie. Deze items kunnen niet worden verplaatst door verhuizers.

Voorwerpen en documenten die zeer persoonlijk zijn, zijn onder andere:

 • Sieraden
 • Fotoalbums
 • Medicijnen die onmiddellijk moeten worden ingenomen
 • Verzamelobjecten (zoals postzegels, munten en verzamelkaarten)
 • De sleutels van je huis, auto, kluis, enz.
 • Reistickets (bus, trein, vliegtuig, enz.)
 • Obligaties en aandelen
 • Kaarten zoals debet- en kredietkaarten
 • Contant geld
 • Dossiers van medische behandelingen
 • Gegevens met betrekking tot belastingen
 • Overzichten van de financiële positie
 • Pasjes
 • Geboorteakten
 • Verzekeringsdocumenten
 • Erfenissen
 • Paspoort
 • Huwelijksdocumenten

Levensmiddelen en planten

Verhuisbedrijven staan doorgaans geen levensmiddelen toe. Een professionele verhuizer wil niet iets vervoeren dat over een lange afstand kan bederven. Chauffeurs zijn misschien niet in staat om de bron van een onaangename geur, veroorzaakt door een bedorven voorwerp, tijdens de verhuizing te lokaliseren. Hierdoor kunnen de andere items in de vrachtwagen beschadigd raken door rot en schimmel. Bederfelijke producten zijn niet toegestaan als de verhuizing meer dan 24 uur duurt. Er zijn vele soorten bederfelijke waren, waaronder open voedselverpakkingen, bevroren voedsel, producten en ook planten.

Munitie en wapens

Handwapens en munitie kunnen niet worden vervoerd door verhuisbedrijven. Jouw verhuizer kan onder bepaalde omstandigheden geweren of jachtgeweren accepteren die ongeladen zijn. Mensen die van plan zijn hun eigen munitie over de grenzen te vervoeren, moeten op de hoogte zijn van de wetten in elk land waar ze doorheen reizen. Zo weten ze dat zij dit legaal doen. In het geval dat een overnemer een groot aantal vuurwapens en munitie heeft, moet hij overwegen een erkende vuurwapenhandelaar in te schakelen. Zo kunnen zij deze voorwerpen legaal over de grenzen laten vervoeren. De verkrijger wordt beschermd tegen mogelijke juridische problemen, terwijl de wapens veilig en binnen de wet worden behandeld.

Huisdieren

Verhuiswagens kunnen geen levend huisdier vervoeren. Er is geen ventilatie, airconditioning of toegang tot voedsel of water in deze vrachtwagens. Het lijdt geen twijfel dat ze een dodelijke val zijn voor elk levend wezen. Om je huisdieren mee te nemen, zul je ze in jouw eigen voertuig moeten vervoeren. Er zijn ook andere soorten huisdieren, niet alleen de gewone zoals katten en honden. Naast grotere huisdieren moeten ook kleinere huisdieren zoals reptielen, hamsters, vogels en andere minder gebruikelijke huisdieren met je meereizen in jouw auto. Het gebruik van een dierentransportdienst is een goede optie als je een ingewikkelde verhuizing hebt, zoals een internationale verhuizing of een verhuizing voordat jouw huisdier mee kan. Een dierenverhuizer regelt alle logistiek van het verhuizen van jouw dierenvriend voor je. Hij zorgt er onder meer voor dat de documenten in orde zijn en dat ze onder de juiste omstandigheden voor hun gezondheid en veiligheid worden vervoerd.

Lees voor meer info: Dingen die je moet weten als je met je huisdieren verhuist

Gevaarlijke materialen

Gevaarlijke materialen behoren tot de items die professionele verhuizers niet zullen behandelen, samen met bederfelijke levensmiddelen en levende wezens zoals planten en huisdieren. Het maakt niet uit of je over lange afstanden of door de stad verhuist. De handeling van het verplaatsen van gevaarlijke materialen is uiterst gevaarlijk, en in feite is het verboden en deze items kunnen niet worden verplaatst door verhuizers. Verhuisbedrijven mogen geen brandbare, explosieve of bijtende stoffen vervoeren, dus je zult ze zelf moeten vervoeren of moeten uitzoeken hoe je ze veilig kunt verplaatsen. Een brandbaar gas, bijvoorbeeld, is zonder twijfel een gevaarlijk materiaal. Toch zijn er enkele soorten gevaren die je misschien niet verwacht of als gevaarlijk beschouwt.

Vuurwerk

Modern vuurwerk bevat onder meer zwart kruit, een mengsel van zwavel, houtskool en kaliumnitraat. Hoewel ze een vonk nodig hebben om te ontbranden, zijn de omstandigheden in een verhuiswagen niet ideaal voor gevaarlijke, explosieve chemicaliën. Het beste is om dat vuurwerk voor de verhuizing af te steken, hetzij om het afscheid te vieren (als dat in jouw omgeving is toegestaan), of het aan familie en vrienden te geven.

Schoonmaakmiddelen

Bleekmiddel is één van de potentieel gevaarlijke chemicaliën in schoonmaakmiddelen. De reden waarom verhuizers schoonmaakmiddelen verbieden is deels dat sommige chemicaliën brandbaar zijn, maar ze kunnen ook morsen en schade of vernieling aan andere voorwerpen veroorzaken. Bovendien kunnen bepaalde chemische mengsels gevaarlijke stoffen produceren die schadelijk zijn om aan te raken of in te ademen. Controleer of de schoonmaakproducten volledig gesloten en veilig zijn voordat je ze in jouw auto legt. De spullen kunnen ook worden opgebruikt voordat je verhuist, zodat je bij aankomst op je nieuwe plek nieuwe spullen kunt halen.

Oplaadbare batterijen

Een verhuiswagen mag geen batterijen met zure chemicaliën vervoeren, ook geen autoaccu’s.

Diverse zuren

Alle soorten zuren zijn verboden. Ook zoutzuur en salpeterzuur vallen in deze categorie.

Nagellakverwijderaar en nagellak

Sommige bestanddelen van nagellak en nagellakremover kunnen bij grote hitte ontvlambaar worden. Zorg ervoor dat ze koel blijven wanneer je ze in jouw voertuig vervoert.

De verhuizers zullen geen andere gevaarlijke voorwerpen verplaatsen

Naast deze gevaarlijke items, beperken verhuisbedrijven de volgende items:

 • Watervrije ammoniak
 • Aanstekervloeistof
 • Tanks met propaan
 • Chemiesets
 • Verf
 • Verfverdunners
 • Houtskool
 • Kunstmest
 • Bestrijdingsmiddelen
 • Motorolie
 • Antivries
 • Benzine
 • Aerosolen

Conclusie

Als je deze eenvoudige gids volgt over welke voorwerpen niet door verhuizers mogen worden verplaatst en leert wat professionele verhuizers wel en niet mogen vervoeren, bespaar je tijd, geld en vooral gedoe tijdens je volgende verhuizing! Neem vandaag nog contact op met Professional Moving Company als je vragen hebt over het vervoer van specifieke items of meer wilt weten over onze diensten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *