Verhuisplanning

Hoe Verhuis Je Kamerplanten

Hoe Verhuis Je Kamerplanten

Hoe Verhuis Je Kamerplanten

Een kamerplant is een mooie aanvulling op de inrichting van elk huis en brengt leven en groen in de hoekjes van de slaapkamer, de woonkamer of het kantoor aan huis. Een huis voelt als een thuis met planten. Als je maanden of jaren voor je planten hebt gezorgd, kan het moeilijk zijn om eraan te denken ze achter te laten. Het goede nieuws is dat planten verplaatst kunnen worden als je het goed plant. Kleine planten verhuizen is het gemakkelijkst, omdat je ze in hun potten kunt houden en ze in een open doos kunt vervoeren. Als u uw planten vervoert, vult u de gaten in de doos op met papier, zodat ze niet te veel verschuiven. Tijdens het hoe verhuis je kamerplanten, kun je ook proberen de temperatuur te regelen en de planten tevreden te houden door dit te doen. Misschien moet je grote kamerplanten trimmen of snoeien voordat je ze verplaatst. Wikkel uw planten op de verhuisdag eerst in kranten om ze te beschermen en warm te houden. Aangezien veel planten gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen, is het belangrijk om ze zo stabiel mogelijk te houden.

Verpak je planten in open dozen als je naar een andere stad verhuist.

Zorg ervoor dat je de zijkanten van de potten opvult met krantenpapier. Zet de planten dan in de auto en ga op weg naar je droomhuis.

In plastic gewikkeld en vastgebonden met touw of tape

Elke pot moet worden verpakt in plastic en vastgebonden met touw of tape. Zo verlies je niet alle potgrond en maak je geen rommel in de auto.

Wikkel de planten tijdens winter in krantenpapier voor je ze inlaadt.

Het duurt maar een paar seconden voor ze aangetast worden door de kou. Laad je planten in terwijl je auto in de garage staat als je een garage aan je huis hebt.

Planten zijn lastig te vervoeren in een auto bij lange ritten.

Als je onderweg stopt om te overnachten, kan dat extra lastig zijn. Doe je best om je planten niet te warm of te koud te laten worden als dit nodig is. Laat voor langere periodes de ramen van de auto een beetje open en geef ze voldoende water.

Het is mogelijk om planten door de lucht of over land te laten vervoeren.

Er zijn echter geen garanties bij verzending en de kosten kunnen hoog oplopen. Je kunt nu kamerplanten of enkele van je favoriete planten verhuizen zoals jij wil. Verkoop vervolgens de rest van je planten en gebruik het geld om nieuwe planten te kopen voor je droomhuis.

Bereid je planten voor voordat je verhuist

Verwijder dode bladeren door je kamerplanten te snoeien. Verpot grote planten in lichtgewicht plastic potten om je rug te sparen.

Organiseer kleine planten in open dozen

Kleine potplanten in open dozen op de achterbank van je auto zetten is de eenvoudigste manier om kamerplanten lokaal te verplaatsen. Papier of noppenfolie kan de ruimte tussen elke pot opvullen. Zorg ervoor dat de planten als laatste worden geladen en als eerste worden uitgeladen wanneer je bij je droomhuis aankomt.

Bereid grote planten goed voor

Wanneer je grote palmen, bomen of andere planten in de auto pakt, zorg er dan voor dat je het sphagnum mos aan de bovenkant strak inpakt. Wikkel de pot in plastic en bedek het sphagnum mos tot aan de stam. Tape of touw het plastic om de plant, en laad hem vervolgens op zijn kant in de auto. Door een goede voorbereiding voorkom je dat je alle potgrond kwijtraakt en er een puinhoop ontstaat.

Controleer de bodemvochtigheid en temperatuur

Koud weer kan schadelijk zijn voor kamerplanten, vooral tropische. Wikkel de planten in krantenpapier voordat je ze voor de winter opbergt. Parkeer je auto in een garage en laad de planten daar in om de blootstelling aan de kou te beperken. Geef de planten een paar dagen voor de verhuizing nog een laatste keer water om te voorkomen dat er te veel vocht in de grond zit. Kamerplanten kunnen ook lijden onder warm weer. De planten comfortabel houden is moeilijk, zelfs in een auto met airconditioning. Zorg ervoor dat elke plant voor en tijdens de reis voldoende water krijgt. Houd de planten indien mogelijk binnen wanneer je voor langere tijd stopt. Houd de ramen naar beneden als je de planten langer dan een uur in de auto moet laten.

Beperkingen van langeafstandsreizen

Verhuizingen over lange afstanden kunnen inspectie door het ministerie van Landbouw vereisen. Bepaalde kamerplanten mogen mogelijk niet worden vervoerd wegens de bestrijding van schadelijke organismen en plaatselijke beperkingen op de teelt van bepaalde planten. Voor planten die meer dan 240 km worden vervoerd, kan zelfs een speciale vergunning nodig zijn. Raadpleeg bij twijfel je verhuizer.

Conclusie

Het proces van het kiezen van een dienst om te helpen met de verhuizing kan voelen als iets dat meer uitdaging dan anderen. Ben je op zoek naar een betrouwbare verhuizer om je leven op de verhuisdag gemakkelijker te maken? Wij zijn ervaren in verhuizingen en leveren diensten van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Bovendien zijn we verzekerd en hebben we een vergunning, zodat je er zeker van kunt zijn dat je planten en andere bezittingen veilig zijn. Ben je klaar om aan de slag te gaan? Wij zijn een professioneel verhuisbedrijf dat je op het juiste spoor kan zetten. Vraag online een gratis verhuisofferte aan. Heb je vragen? Ook daar staan we voor je klaar. Dus neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *